COM EDUCAR AMB LES SÈRIES

Com portes el tema de les sèries i els teus fills adolescents? Pot ser que sigui una lluita perduda, pendent o llunyana.

Sigui com sigui més val posar-se al dia. Això és extensible a pel·lícules, música, xarxes socials…

És evident que per a poder educar i formar als fills en aquest món audiovisual cal estar assabentat del que està de moda. I no sols això, primer cal tenir molt clar quals són aquests valors que volem transmetre als nostres petits. Important tenir-los clars perquè a l’hora d’aconsellar o en el moment de parlar amb ells tinguem arguments sòlids i raonables.

El passat 5 de maig José Martin Aguado ens va donar una sessió sobre com educar en les sèries. Una sessió molt interessant en la qual ens va acostar a aquest món interminable de sèries que avui està tan a l’abast dels nostres fills. Ens va donar eines i idees per a abordar aquests temes amb els nostres fills adolescents.

L’objectiu és educar i formar a persones amb criteri. Per a això, és important explicar les raons per les quals aconselleu o desaconselleu una seriï/pel·lícula, d’aquesta manera l’adolescent anirà aprenent a crear una opinió i a ser crític amb el que veu.

Cal educar en la llibertat, per tant, han de tenir tota la informació per a poder triar amb aquesta llibertat.

Una altra idea que ens va agradar molt és que cal mostrar exemples de vides reals que atreguin.

Us convidem a visitar la web de José Martin Aguadohttps://josemartinaguado.medium.com/ 

En aquest article elabora una llista de sèries per a adolescents per a veure acompanyat. Ell subratlla «veure acompanyat» ja que precisament és molt rar trobar sèries purament blanques per això, recomana veure-les amb ells per a anar de tant en tant donant pautes sobre els temes que van apareixent.

https://josemartinaguado.medium.com/listado-de-series-para-ver-en-familia-1f788d74fc42 

Finalment, us deixem el següent article on fa una recopilació de les diferents pàgines webs que valoren les sèries i pel·lícules amb criteri clar que us poden ser de gran ajuda.

https://josemartinaguado.medium.com/a-qui%C3%A9n-li-importa-el-que-jo-faci-*71fefd896382